Identifikovan dvojac kojem su smetala crkvena zvona

S
Sarajevo-x.com
24.11.2008. u 14:52
0
0
Identifikovan dvojac kojem su smetala crkvena zvona
0
Identifikovan dvojac kojem su smetala crkvena zvona
Policija je zahvaljujući videozapisu nadzornih kamera identifikovala dvojicu muškaraca koji su 21. novembra oko 19.15 sati došli pred katoličku crkvu "Presveto trojstvo“ u ulici Zmaja od Bosne broj 88, općina Novo Sarajevo, te više puta pozvonili na vrata župnog ureda u sklopu istog objekta.
Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi o S.E., rođen 1989. godine iz Velike Kladuše koji je trenutno nastanjen u Sarajevu i maloljetnom J.K. iz Sarajeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, po čijem nalogu su obavljeni intervjui s navedenim osobama (intervju s maloljetnim J.K. je obavljen u prisustvu socijalnog radnika).

U obavljenim intervjuima, obojica su potvrdili da su oni zvonili na vrata navedenog vjerskog objekta, a da im je namjera bila da sa župnikom porazgovaraju o temi odnosa islama i kršćanstva.

O ishodu intervjua je ponovo izviješten tužilac koji je naložio da se obojica otpuste iz službenih prostorija, a operativni materijal, po kompletiranju, dostavi Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, javljaju iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: