Komemorativni centar Tuzla
0

Identificirane četiri nestale osobe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Komemorativnom centru u Tuzli danas je izvršena identifikacija četiri nestale osobe s područja općina Vlasenica i Kalesija, potvrdila je Feni Lejla Čengić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH.

Identificirani su: Ibran (Ibro) Čamdžić (1965.) iz Vlasenice, nestao u julu 1992. na lokalitetu Cerske, općina Vlasenica, ekshumiran 2008. na lokalitetu Hakalaši, općina Vlasenica.

Besim (Nesib) Musić (1964.) iz Kalesije, nestao u maju 1992. u mjestu Kusonje, općina Kalesija, ekshumiran 2004. iz masovne grobnice Pelemiši, općina Šekovići.

Hajrudin (Bajro) Osmanović (1967.) iz Vlasenice, nestao u junu 1992. - odveden u logor "Sušica", općina Vlasenica, ekshumiran 2003. iz masovne grobnice Klještani, općina Vlasenica.

Hadžo (Suljo) Smajlović (1936.) iz Vlasenice, nestao u junu 1992. u mjestu Drum, općina Vlasenica, ekshumiran 2003. iz masovne grobnice "Ogradice", općina Vlasenica.

Identifikacija spomenutih osoba, nakon ekshumacije posmrtnih ostataka, izvršena je pod rukovodstvom Vede Tuce, vještaka sudske medicine.

Glasnogovornica Čengić kazala je da će se u narednom periodu izvršiti identifikacija većeg broja osoba nestalih na području Vlasenice.