{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ideja o izaslaniku za Balkan greška administracije"

S
20.5.2009. u 21:17
0
63
"Ideja o izaslaniku za Balkan greška administracije"
0
"Ideja o izaslaniku za Balkan greška administracije"
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da je ideja o američkom izaslaniku za Balkan očigledno bila greška američke administracije i naveo da je potpredsjednik SAD Joseph Biden nije bio dovoljno informisan o stanju u BiH.
Dodik je rekao da Biden nije znao da u BiH postoji Uprava za indirektno oporezivanje, da entiteti nemaju vojsku, da je bio dezinfomisan pričama da u RS nema povratka, te da nije znao da u Vladi RS ima ministara Bošnjaka i Hrvata.

Ističući da sa potpredsjednikom SAD nije razgovarao o tome da li će Amerika poslati izaslanika za Balkan, Dodik je napomenuo da u BiH već postoji evropski izaslanik.

"Biden i specijalni predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Javier Solana manifestovali su jedinstvo, a ako Amerika želi izaslanika za Balkan, to vjerovatno govori da nema jedinstva Evrope i Amerike", naglasio je Dodik.

Premijer RS je za Radio-televiziju RS rekao da je sa potpredsjednikom SAD imao vrlo prijateljski razgovor, da nije bilo nikakvih pritisaka s njegove strane, da je tokom boravka u BiH sa vrlo dostojanstva i uravnoteženosti poslao vrlo važne poruke.

On je naglasio da se ne plaši američke zainteresovanosti za BiH, jer bi BiH trebalo da bude uređena kako to žele predstavnici naroda u BiH, te da je takav stav potvrdio i američki potpredsjednik u svom nastupu.

"Mi možemo da egzistiramo i za nas postoji BiH dok postoji RS. Može to biti nacionalistička retorika, ali nema BiH bez RS. Ako neko pomisli da ukine RS i napravi praznu ljušturu grdno se vara. Od te priče nema ništa", rekao je Dodik.

On je naglasio da je RS u prethodnom periodu prepoznala želju da se ukine RS da se od nje napravi prazna ljuštura, te da nakon 68 prenesenih nadležnosti to više ne može da traje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: