|

IDDEEA: Razmatranje žalbe u postupku nabavke pasoških knjižica je prioritet

IDDEEA: Razmatranje žalbe u postupku nabavke pasoških knjižica je prioritet
0
Klix.ba
28.2.2017. u 15:35
5
komentara
0

dijeljenja
IDDEEA: Razmatranje žalbe u postupku nabavke pasoških knjižica je prioritet Foto: Arhiv/Klix.ba
Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je danas, nakon kompletiranja žalbe koju je u postupku nabavke pasoških knjižica uložila kompanija Gemalto, žalbu proslijedila Uredu za razmatranje žalbi BiH na postupanje.
Očekujemo da će Ured za razmatranje žalbi BiH, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i zaključkom Vijeća ministara BiH od 16. februara ove godine, rješavanju ovog predmeta dati prioritet i u skladu sa svojim mogućnostima u što kraćem roku odlučiti po žalbi.

Napominjemo da je IDDEEA prije osam dana raspisala tender za nabavku pasoških knjižica, a radi se o postupku nabavke kojeg Zakon o javnim nabavkama propisuje u slučajevima krajnje hitnosti.

Na tender su se prijavile dvije kompanije čije će se ponude razmatrati nakon što Ured za razmatranje žalbi odluči po žalbi kompanije Gemalto, koja se inače nije prijavila na tender.

Vjerujemo da će sve institucije uključene u proces odlučivanja imati razumijevanja za hitnost postupka kako bi se nabavka pasoških knjižica okončala na vrijeme, a kontinuitet izdavanja pasoša nesmetano nastavio i nakon 21. marta, saopćeno je iz IDDEEA-e.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...