{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IDDEEA dobila certifikate za kvalitet i sigurnost upravljanja informacijama

F
4.7.2012. u 11:40
2
1
IDDEEA dobila certifikate za kvalitet i sigurnost upravljanja informacijama
2
IDDEEA dobila certifikate za kvalitet i sigurnost upravljanja informacijama
Nakon što je uspješno proveden proces certifikacije, menadžmentu Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) danas su u Banjoj Luci uručeni ISO certifikati 9001:2008 i 27001:2005.
Riječ je o certifikatima koje propisuje Međunarodna organizacija za standarde (ISO), odnosno međunarodnom standardu koji specificira sisteme upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2008) i standardu sistema upravljanja sigurnosti informacija (ISO 27001:2005), naglašavaju iz IDDEEA-e.

Proces pripreme za certifikaciju i sama certifikacija je trajala osam mjeseci, a sve aktivnosti je implementirao konzorcij regionalnih kompanija: NITES d.o.o. Banja Luka, Institut za privredni inženjering (IPI) Zenica, MOBES GROUP o.o.o. Novi Sad i Društvo za ICT inženjering a|NET d.o.o Zenica.

„Ovo je veoma značajan dan za IDDEEA jer smo ovim certifikatima dobili potvrdu dosljednosti naših ciljeva koji idu u smjeru konstantnog napretka u oblasti pružanja usluga građanima i saradnicima, kao i u oblasti sigurnosti podataka koje obrađujemo“, izjavio je Siniša Macan, direktor IDDEEA prilikom uručenja certifikata.

Certifikate je izdala ovlaštena agencija za certifikaciju „SC CERTIND S.A.“ sa sjedištem u Bukureštu, a recertifikacija je planirana 2015. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: