|

ICTY: Šešelj vraćen iz bolnice, završna riječ danas

ICTY: Šešelj vraćen iz bolnice, završna riječ danas
0
F
FENA
14.3.2012. u 09:45
1
komentara
0

dijeljenja
ICTY: Šešelj vraćen iz bolnice, završna riječ danas Vojislav Šešelj
Glasnogovornica Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je u utorak navečer Tanjugu da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je ranije u utorak bio prebačen i da bi iznošenje njegove završne riječi trebalo početi u srijedu, kako je ranije najavljeno.
Srpska radikalna stranka (SRS) ranije u utorak navečer je saopćila da je Šešelj ponovo prebačen u bolnicu jer mu se iznenada pogoršalo zdravstveno stanje.

Šešelj je u petak ponovo operiran jer defibrilator koji mu je ugrađen početkom januara nije bio ispravan, a kako je danas izjavila funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta on, uprkos tahikardiji, traži da se sutra pojavi u sudnici.

Haški tribunal je prošle sedmice saopćio da će umjesto u ponedjeljak i utorak, kako je prethodno bilo zakazano, Šešelj u srijedu i četvrtak, 14. i 15. marta, iznijeti završne riječi u glavnom postupku koji se protiv njega vodi za ratne zločine na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007, a tužilaštvo je u okviru završne riječi iznesene prošle sedmice zatražilo da on bude osuđen na 28 godina zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...