Guru menadžmenta
0

Ichak Adizes na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Povodom Pete međunarodne konferencije ICES 2010 Ekonomski fakultet u Sarajevu posjećuje dr. Ichak Adizes, osnivač i generalni direktor Adizesovog Instituta u Kaliforniji.

Inače, dr. Adizes je istinski guru menadžmenta – po mnogima nasljednik Petera Druckera. Zahvaljujući svom bogatom konsultantskom iskustvu kreirao je dijagnostičko-terapeutsku metodologiju organizacijskih promjena, u svijetu poznatu kao Adižes metodologija. Navedena metodologija danas se primjenjuje u organizacijama različitog tipa u preko 35 država svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Ekonomski fakultet u Sarajevu ima čast po drugi put ugostiti dr. Adizesa, koji će otvoriti Petu međunarodnu naučnu konferenciju ICES2010. Ovom prilikom najavit će se i saradnja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Adizes Academy of Management. Naime, prepoznavši sve veći interes za teorijski pristup dr Adizesa u svijetu, ali i u samoj Bosni i Hercegovini, Ekonomski fakultet u Sarajevu u saradnji sa prestižnom Adizes Academy of Management, Santa Barbara, CA, USA, otpočeo je sa procesom formiranja Executive MBA programa baziranom na Adizes teorijskom modelu. Početak MBA progama planiran je za novembar 2010. g. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Dr. Adizes će u četvrtak 14. 10. 2010. godine u 13 sati, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu biti odlikovan titulom počasnog doktora Univerziteta u Sarajevu – Doctor Honoris Causa.