BiH
0

Ibrahimu Hadžibajriću uručena nagrada "Premia alla carriera 2010."

FENA
Načelniku sarajevske Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću jučer je u Splitu uručena prestižna međunarodna turistička nagrada "Premia alla carriera 2010."

Ovo ugledno međunarodno turističko priznanje, kao i svake godine, dodjeljuje se pojedincima, svjetskim protagonistima turizma, za njihov lični doprinos razvoju turizma.

Ovo je jedno u nizu priznanja koje je načelnik Hadžibajrić primio za svoj rad otkako obavlja dužnost načelnika najstarije gradske općine i svakako je motivacija za još bolji rad.

Prilikom uručenja, načelnik Hadžibajrić je domaćinima poklonio „Sarajevsku kocku“ i multimedijalni CD "Dobrodošli u Stari Grad" koji će im, zasigurno, još više približili kulturu i tradiciju Starog Grada.

Priznanje "Premia alla carriera 2010." jučer je uručeno i predsjedniku Turističke zajednice BiH Šemsudinu Džeki.

Ovogodišnja priznanja dodijeljena su u okviru 46. ITF- a (International Tourfilm Festival), održanog u italijanskom gradu Lecce krajem maja ove godine.

Tom prilikom, dogovoreno je da laureatima iz BiH, koji nisu bili prisutni, nagrade budu uručene sredinom septembra u Splitu, što je i učinjeno.