{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahimagić: Bošnjaci su jedini uz Jevreje trebali nestati

F
29.12.2012. u 16:37
9
Ibrahimagić: Bošnjaci su jedini uz Jevreje trebali nestati
9
Ibrahimagić: Bošnjaci su jedini uz Jevreje trebali nestati
Ibrahimagić: Dvotomno djelo
"Svjetskim bošnjačkim kongresom (SBK) mogu se napraviti određene promjene, jer ćemo njegovim postojanjem imati jednu legitimnu instituciju koja će tražiti od vlasti u BiH određene pomake u pogledu socijalnog i ekonomskog položaja BiH kao međunarodno priznate države čiji je opstanak neupitan", kazao je danas u Sarajevu profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Omer Ibrahimagić.
Kao jedan od učesnika na zasjedanju Kongresa, Ibrahimagić navodi da je ideja o osnivanju SBK-a nastala još tokom agresije na BiH. Kako kaže, sazrela je bila svijest, s obzirom na ciljeve agresije - da se uništi BiH kao država i bošnjački narod kao muslimanski narod u BiH.

"Ovo je na određeni način posljedica upravo onog neprijatnog iskustva koje je preživio Bošnjački narod, s obzirom na to da je bio raseljavan i ubijan. Bošnjaci su poslije Jevreja jedini narod u Evropi koji je trebalo da nestane", istaknuo je on.

Položaj Bošnjaka u BiH danas ocijenio je identičnim s položajem bosanskih Hrvata i Srba, iz razloga što su svi bili raseljavani i iseljavani. Naglašava da je više od dva miliona stanovništva BiH raseljeno sa svoga ognjišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: