|

Ibrahim Hadžibajrić dobio tri nova saradnika u Predsjedništvu NBL-a

Ibrahim Hadžibajrić dobio tri nova saradnika u Predsjedništvu NBL-a
57
A. D.
29.9.2019. u 14:12
41
komentara
57

dijeljenja
Ibrahim Hadžibajrić dobio tri nova saradnika u Predsjedništvu NBL-a Foto: T. S./Klix.ba
U Sarajevu je danas održan 1. Kongres Nezavisne bosanskohercegovačke liste čiji predsjednik je Ibrahim Hadžibajrić, aktuelni načelnik Općine Stari Grad.
Na kongresu je potvrđeno aktuelno predsjedništvo stranke Hadžibajrić – predsjednik, potpredsjednici Muhamed Ramović, Vehida Fazlić, Sead Džafić, Zlatko Hujić, Jusuf Arifagić, Lejla Begović-Hadžibajrić, Nermin Pećanac, Naida Delibašić, Šefik Bukalo, Emina Kiseljaković, Sinan Sinanović i Osman Mušić, a izabrana su i tri nova člana Edim Kadić, Slobodan Šoja i Sedin Spahić.

Prvi Kongres NBL-a, kojem je uz rukovodstvo prisustvovalo stotine članova, simpatizera i gostiju iz svih dijelova BiH, iskorišten je za prezentaciju rezultata i aktivnosti stranke od osnivanja do danas.

Izraženo je zadovoljstvo postignutim rezultatima na prošlogodišnjim općima izborima s obzirom da se radi o prvom nastupu ove političke opcije na nekim izborima u našoj zemlji. Istaknuto je da je političko stanje u BiH i dalje neprihvatljivo, te da se isto mora pod hitno mijenjati udruženim djelovanjem pojedinaca i organizacija sa novim vizijama, saopćeno je iz NBL-a.

Hadžibajrić je kazao da ideja NBL-a o izgradnji snažne i stabilne države jednakih prilika za sve njene građane bilježi konstantni rast.

"U samo dvije godine postojanja učinili smo velike stvari, postali smo značajan politički subjekt u nekoliko kantona, a cilj nam je povećati kapacitet i tako ostvariti još bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima za godinu dana“, kazao je predsjednik NBL-a.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...