Policija mu oduzela auto
46

Iako nema vozačku dozvolu Brčak za prekršaje u saobraćaju duguje 2.117 KM

A. K.
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija Brčko distrikta nastavila je sa mjerom oduzimanja vozila neplatišama kazni za prekršaje u saobraćaju. U posljednjoj kontroli su evidentirali i muškarca koji nema vozačku dozvolu, ali je dosad napravio niz prekršaja u saobraćaju te duguje 2.117 KM, što je rijedak slučaj u BiH.

Policija Brčko distrikta u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još dva motorna vozila od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

"Tako su policijski službenici dana 2. novembra 2023. godine vršeći radarsku kontrolu saobraćaja utvrdili da se vozilo marke VW Golf na mjestu gdje je ograničenje brzine kretanja vozila do 50, kreće brzinom od 72 kilometra na sat", saopćili su iz bračanske policije.

Kako su dodali, vozač navedenog vozila se oglušio na naredbu policijskih službenika da se zaustavi i nastavio je kretanje zbog čega su krenuli u potjeru za vozilom i zaustavili ga.

"Utvrdili su da je vozač A.O. rođen 2005. godine iz Maoče, a koji je vozilom upravljao prije sticanja prava. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je da navedena osoba ima dug od 2.117 konvertibilnih maraka", dodali su iz policije.

Istog dana u 21 sat policijski službenici su izvršili kontrolu i motornog vozila marke Peugeot, kojim je upravljao S.H. rođen 1980. godine iz Brčkog. Provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni je utvrđeno da on također ima dug od 3.144 konvertibilne marke zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju.

"Zbog osnova sumnje da će A.O. i S.H. nastaviti sa vršenjem prekršaja, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno su im oduzeta motorna vozila i deponovana u depozit Policije Brčko distrikta BiH", dodali su iz policije.

Protiv navedenih muškaraca će Osnovnom sudu Brčko distrikta biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.