{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iako imaju sve uslove u Sarajevu, studenti idu na vježbe u Visoko

S
Piše: J. H./Sarajevo-x.com
29.3.2012. u 11:19
0
6
Iako imaju sve uslove u Sarajevu, studenti idu na vježbe u Visoko
0
Iako imaju sve uslove u Sarajevu, studenti idu na vježbe u Visoko
Kako su nam rekli studenti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, ne dozvoljava im se vježbanje predmeta akrobatika i sportska gimnastika u fakultetskoj sali, iako imaju sve potrebne sprave i rekvizite. Svoje vježbe moraju izvoditi u Visokom.
"I nakon što je Asocijacija studenata poslala zahtjev, vrata sale su i dalje zaključana za sve one studente koji žele vježbati pomenute predmete, pa smo iz tih razloga primorani ići čak u Visoko da vježbamo", kaže nam jedan od ogorčenih studenata.

Kao razlog, kažu, na fakultetu navode česte povrede studenata i nisu im spremni garantovati sigurnost.

"U posljednja tri mjeseca jedan student je slomio tri pršljena i ležao mjesec dana na ortopediji. Pitanje je s kakvim posljedicama će završiti na kraju. Osim toga, jedna naša kolegica je isto povrijedila pršljenove i doživjela dosta tešku povredu", tvrdi jedan od studenata.

Osim toga, kažu, bilo je i drugih povreda, kao što su lomovi ruku i nogu, iščašenje ramenog i skočnog zgloba i druge, manje povrede.

"Treba spomenuti da vježbanje u Visokom zahtujeva dosta dodatnih finansijskih sredstava i dosta vremena, iako većina studenata uredno plaća školarinu, koja u većini slučajeva iznosi i do 1.500KM"; pojašnjavaju nam studenti Fakulteta za sport i tjelesni odgoj.

Kontaktirali smo i prodekana za nastavu FASTO-a Ifeta Mahmutovića, koji nam je kazao kako su im vježbe u fakultetskoj sali dozvoljene, ali česte povrede predstavljaju veliki problem.

"Sala je uslovna, samo što oni ne znaju put i način da to koriste. Danas će na sastanku biti riješen taj problem. Imat će sve na raspolaganju, samo neka nauče da znaju na ispitu", kaže Mahmutović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: