{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I u Goraždu protest solidarnosti s narodom Palestine

F
FENA
9.1.2009. u 15:09
0
4
I u Goraždu protest solidarnosti s narodom Palestine
0
I u Goraždu protest solidarnosti s narodom Palestine
Goražde
U znak solidarnosti s narodom Palestine sutra će u Goraždu biti održan protestni skup sa simboličnom porukom "Prestanite ubijati narod Palestine", a organizator skupa je koordinacija udruženja s ovog područja.
Riječ je o Udruženju za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić", Udruženju antifašista i boraca NOR-a, Društvu Josip Broz Tito te Udruženjima logoraša, demobilisanih boraca Armije RBIH, zatim ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca, civilnih žrtava rata, Udruženju za zaštitu tekovina borbe za BiH te Udruženju generala BiH.

Svoj protest protiv rata u Palestini na ovom skupu iskazat će i mladi Goražda okupljeni u omladinskim Udruženjima "Vejk Up", "Gradsko vijeće mladih" te "Mreži mladih Civitasa".

"Svi smo svjedoci događaja u Palestini i ne smijemo biti ravnodušni. Na ovaj način uputit ćemo poruku svima onima koji mogu da zaustave ovo krvoproliće i ubijanje nevine djece i civila. Građani Goražda i sami su doživjeli sličnu sudbinu i imaju obavezu da svojim prisustvom makar iskažu solidardost s narodom Palestine", kazao je danas Feni Rašid Sijerčić, predsjednik Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić".

Protestni skup "Prestanite ubijati narod Palestine" održat će se na Trgu branilaca grada sutra u 12 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: