Oduzet mu automobil
106

I to je moguće u BiH: Iako nema položen vozački Brčak dužan 42.000 KM za saobraćajne kazne

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Policija Brčko distrikta 26-godišnjem Dž.S. je oduzela automobil zbog 42.000 KM neplaćenih kazni, a uz to vozilom je upravljao iako nema ni položen vozački ispit.

Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jednog motornog vozila od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

"Tako su policijski službenici 31. januara 2024. godine izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke Opel Vectra Dž.S. rođenog 1998. godine iz Brčkog i utvrdili da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Izvršenom provjerom u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđeno je i da ima dug od 42.094 konvertibilne marke. Zbog osnova sumnje da će Dž.S. nastaviti sa vršenjem prekršaja, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH", saopćeno je iz brčanske policije.

Protiv njega će Osnovnom sudu Brčko distrikta biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju još jednom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.