BiH
12

I Tihić čestitao Erdoganu: Uz vas znamo da ćemo i mi uspjeti

NAP
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić uputio je čestitku premijeru Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na pobjedi njegove stranke na lokalnim izborima, stoji na zvaničnoj stranici SDA.

"U povodu ubjedljive i u aktualnom trenutku neprocjenjivo važne pobjede AK partije na lokalnim izborima u Republici Turskoj, vama, članstvu i simpatizerima AK partije, kao i bratskom narodu Republike Turske čestitam u svoje i u ime SDA", naveo je Tihić.

Čelnik SDA Tihić se već sedmicama nalazi na liječenju, i rijetko se pojavljuje u javnosti, te je Tihićeva čestitka, iako upućena prije dva dana prošla gotovo nezapaženo. Poslove u stranci obavlja njegov zamjenik Bakir Izetbegović koji je također čestitao Erdoganu.

"Vaša dosljednost i bezrezervna predanost u borbi za stabilnost i sveukupni prosperitet Republike Turske dali su rezultate koje niko nikada neće moći osporiti, a to je jaka, stabilna i prosperitetna Republika Turska kojoj danas na tome zavidi cijeli svijet. Mi u Bosni i Hercegovini nismo sumnjali da to cijene i građani Turske te da će i na ovim upravo održanim izborima dati podršku AK partiji i vama koji ste dokazali i pokazali svoju istinsku opredijeljenost da radite za dobrobit države i naroda, ali i da to možete i znate uraditi", naveo je Tihić.

On se Erdoganu obratio riječima, dragi brate i prijatelju, te mu se zahvalio za „konstantnu podršku koju dajete Bosni i Hercegovini i našem narodu“.

"Saznanje da ste uz nas Vi i Republika Turska – danas respektabilan i nezaobilazan politički i ekonomski faktor u svijetu, daje nam dodatnu snagu i vjeru da istrajemo u borbi za pravdu, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine. Sa Republikom Turskom kakva je ona danas i njenom pozicijom u svijetu, sa bezuvjetnom podrškom bratskog turskog naroda, mi i Bosna i Hercegovina znamo da ćemo uspjeti", naveo je Tihić, javlja NAP.