|

I SDP odbio Tihićev poziv za sastanak

I SDP odbio Tihićev poziv za sastanak
0
S
Sarajevo-x.com
9.11.2009. u 18:20
11
komentara
0

dijeljenja
I SDP odbio Tihićev poziv za sastanak
Socijaldemokratska partija BiH odbila je prisustvovati sastanku lidera 12. novembra 2009. godine, kojeg je inicirao Sulejman Tihić, saopšteno je iz ove stranke nakon održavanja 12. sjednice Predsjedništva SDP-a BiH.
Stav SDP-a o pozivu Predsjednika SDA, Sulejmana Tihića, na sastanak 12. novembra u Sarajevu obrazložen je i prilikom poziva Milorada Dodika. SDP ne namjerava prisustvovati sastancima koje organizuju lideri vladajuće petorke jer oni svi zajedno imaju obavezu kao vlast da nakon tri godine, u kojima nisu uradili ništa za ovu zemlju, prvo postignu dogovor između sebe, saopšteno je iz ove stranke.

Poziv gospodina Tihića na sastanak uz učešće predstavnika SAD i EU je dobra prilika da vladajuće stranke pokušaju naći zajednički put ka neophodnim reformama, o kojima su stavovi SDP-a savršeno jasni i precizni ili da se razbiju sve iluzije o njihovoj sposobnosti da ovu zemlju izvedu iz krize.

SDP će se ubuduće odazvati na pozive koji dođu od SAD i EU i koji su usmjereni na jačanje bh državnosti na putu ka članstvu u NATO i EU, navodi se u saopštenju iz ove stranke.

Predsjedništvo SDP-a još jednom poziva međunarodne inicijatore butmirskog procesa da ponude rješenja koja će otići iznad ranije ponuđenog paketa, a ne da se vraćamo na propali prudski proces. To znači da eventualne kozmetičke promjene koje bi bile ponuđene od bilo koga nemaju podršku SDP-a.

SDP će dati podršku za rješenja koja će od Bosne i Hercegovine praviti funkcionalnu državu kao i za ono što će našu zemlju ubrzati na putu euro-atlanskih integracija i liberalizacije viznog režima, istaknuto je na sjednici Predsjedništva.

Na današnjoj sjednici je također, usvojena Odluka o sastavu Izbornog štaba SDP BiH, koji će pored Šefa Izbornog štaba, Damira Hadžića, imati i 12 koordinatora za pojedine segmente i oblasti.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...