{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I sarajevski policajci telefoniraju dok voze

S
Sarajevo-x.com
23.12.2009. u 08:00
0
58
I sarajevski policajci telefoniraju dok voze
0
I sarajevski policajci telefoniraju dok voze
Ukoliko telefonirate dok vozite budite sigurni da će te platiti 'povisoku' kaznu ako vas u 'nedjelu' uhvate pripadnici našeg MUP-a. No, da li isti zakon važi upravo i za naše policajce? Redakciji portala Sarajevo-x.com obratila se čitateljka koja je fotografijama načinjenim u posljednjih nekoliko dana, ilustrovala samo još jedan u nizu primjera da 'pred pravdom nismo svi isti'.
Vozeći se od sarajevskog naselja Dolac Malta, pa sve do naselja Stup, policajac bezbrižno razgovara telefonom, što se veoma jasno vidi i na fotografijama.

Njega nema ko zaustaviti, jer njegove kolege zasiguno neće na njemu primjeniti zakon i 'odbiti' mu iz džepa 40 konvertibilnih maraka, koliko iznosi kazna za korištenje mobitela tokom vožnje.

'Vjerovatno' se radilo o hitnom i ozbiljnom razgovoru, no da li bi se običan građanin Bosne i Hercegovine olako izvukao ako bi policijskoj patroli (koja ga zaustavlja zbog telefoniranja tokom vožnje) kazao 'Izvinite, ja sam morao telefonirati, radilo se o hitnom pozivu'.


'Zakon je isti za sve', rečenica je koju ćemo često čuti, ali sve je više primjera koji pokazuju upravo suprotno.

"Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije da koristi mobilni telefon osim u slučaju da je mobilni telefon prilagođen upotrebi u vozilu.", navedeno je u prvoj stavci člana 33 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ipak, izgleda da ono što važi za građane ne važi za one koji bi zapravo trebali biti primjer građanima.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: