|

I sarajevski policajci telefoniraju dok voze

I sarajevski policajci telefoniraju dok voze
0
S
Sarajevo-x.com
23.12.2009. u 08:00
58
komentara
0

dijeljenja
I sarajevski policajci telefoniraju dok voze
Ukoliko telefonirate dok vozite budite sigurni da će te platiti 'povisoku' kaznu ako vas u 'nedjelu' uhvate pripadnici našeg MUP-a. No, da li isti zakon važi upravo i za naše policajce? Redakciji portala Sarajevo-x.com obratila se čitateljka koja je fotografijama načinjenim u posljednjih nekoliko dana, ilustrovala samo još jedan u nizu primjera da 'pred pravdom nismo svi isti'.
Vozeći se od sarajevskog naselja Dolac Malta, pa sve do naselja Stup, policajac bezbrižno razgovara telefonom, što se veoma jasno vidi i na fotografijama.

Njega nema ko zaustaviti, jer njegove kolege zasiguno neće na njemu primjeniti zakon i 'odbiti' mu iz džepa 40 konvertibilnih maraka, koliko iznosi kazna za korištenje mobitela tokom vožnje.

'Vjerovatno' se radilo o hitnom i ozbiljnom razgovoru, no da li bi se običan građanin Bosne i Hercegovine olako izvukao ako bi policijskoj patroli (koja ga zaustavlja zbog telefoniranja tokom vožnje) kazao 'Izvinite, ja sam morao telefonirati, radilo se o hitnom pozivu'.


'Zakon je isti za sve', rečenica je koju ćemo često čuti, ali sve je više primjera koji pokazuju upravo suprotno.

"Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije da koristi mobilni telefon osim u slučaju da je mobilni telefon prilagođen upotrebi u vozilu.", navedeno je u prvoj stavci člana 33 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Ipak, izgleda da ono što važi za građane ne važi za one koji bi zapravo trebali biti primjer građanima.

Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...