{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I ovog ponedjeljka OP od 2 do 2

S
13.4.2009. u 12:28
0
3
I ovog ponedjeljka OP od 2 do 2
0
I ovog ponedjeljka OP od 2 do 2
Ni ovog ponedjeljka ne propustite čuti nešto od obilja sadržaja koje je za vas pripremila ekipa Omladinskog programa BH radija 1. Bit će tu korisnih i važnih informacija za sve studente, srednjošlokce i ostale – kao i obično u emisiji Infopol. Zanimljive priloge iz života mladih iz cijele BiH slušajte u magazinu Čuj BiH!, a storije o mladim umjetnicima/umjetnicama, grupama (što teatarskim, što muzičkim) i dešavanjima na domaćoj pop-kulturnoj sceni u emisiji Dopunska nastava.
Današnje izdanje emisije Kost u grlu specifičnog je sadržaja. Naime, danas ćemo slušati dio nastupa novinara, književnika, pjesnika, feralovca Predraga Lucića kojeg je on imao u mostarskom OKC Abraševiću na jednoj netipičnoj književnoj večeri-druženju svojim songovima i poezijom Lucić govori o raznim globalnim i lokalnim političkim nedaćama.

OP forum je i danas otvoren za sve vas koji želite komentirati aktuelnu temu koju će za diskusiju izabrati naš Nedim Begić.

Cinema Express je radio magazin za sve ljubitelje filma; od 19.30 sati na programu je 30. izdanje emisije Anatomija Zvuka, koja prati alternativnu muzičku scenu BiH i ostatka Balkana – večeras treći dio trilogije o bh. sceni i muzika starog benda Rupa u zidu...

Magnovenja su kratke eksperimentalne dramske egzibicije Emira Zametice – večarašnja epizoda zove se Sveta Zemlja... Denis Jelečanović prečešljava muziku prošlosti i bliske budućnosti u emisiji Češalj... Cross Radio u OP-u večeras donosi priloge kolega sa B92, Netizen i radija 021... Oscilator je emisija posvećena elektronskoj muzici koju za vas biraju osnivači prvog bh. net-labela... Iza ponoći donosimo i snimku dijela nastupa kanadskog sastava SNFU, kojeg su ovi legendarni punk/hard-coreri imali prošle sedmice u Sarajevu, a večeras je i novo izdanje electronic dance music show Tramride – by DJ Ajnšpric.

Ovo je samo mali dio onoga što vas očekuje danas, od 2 do 2. Za puni doživljaj upalite radio, nadjite frekvenciju BH radija1, ili nas potražite na satelitu, kao i putem interneta – i slušajte.

14:03 – Početak programa + pregled programa
14:07 – Infopol – dežurni informator OP BHR1
15:00 – Novosti BHR1
15:15 – Čuj BiH!
16.10 – VOP – Vijesti Omladinskog programa BHR1
16.15 – Kost u grlu - aktuelni intervju OP-a; gost – Predrag Lucić (književnik, pjesnik, novinar, Feralovac)
17:00 – Dnevnik BHR1
17:30 – OP forum - kontakt program (u saradnji sa sarajevo-x.com)
18.10 – Dopunska Nastava (o bh. muzičkim i dešavanjima u pop-kulturi, predstavljanje mladih bh. umjetnika/ca i umjetničkih skupina...)
19:00 – Vijesti BHR1
19:05 – Cinema Expres, filmski žurnal OP-a BHR1
19:24 – VOP – Vijesti Omladinskog programa BHR1
19:30 – Anatomija Zvuka, emisija o alternativnoj muzičkoj sceni BiH & ex-YU, by DJ Vuk
21:03 – Magnovenja – 'Sveta Zemlja'; učestvuju: Emo Philips, Arab Strap, Belma Turčinhodžić, Senad Alihodžić i Emir Zametica
21:11 - Češalj - personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje; by Denis Jelečanović
22:00 – Vijesti dana BHR1
22:15 – Cross Radio u OP-u (prilozi sa radio stanica iz Cross mreže, u kojoj učestvuje desetak radio stanica iz ex-Yu zemalja, a koja djeluje u oblasti alternativne i "urbane" kulture)
23:00 – Oscilator – elektronska muzika po izboru osnivača prvog bh. net labela, oscilator.net
24:00 – Ponoćne vijesti BHR1
00:10 – Magnovenja – 'Sveta Zemlja'
00:18 – SNFU – snimak koncerta iz Sarajeva (06.04.–Centar za mlade Grbavica)
00:55 – TramRide – electronic dance music show, by DJ Ajnšpric
01:55 – VOP – Vijesti Omladinskog programa BHR1
02:00 – odjava programa

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: