Akcija u punom jeku
0

I Nikša Prkačin podržava Borjanu Krišto

Sarajevo-x.com
Borjani Krišto, kandidatkinji HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dalje stižu potpisi podrške. Svojim potpisom podržava je i Nikša Prkačin, poznati bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, koji je u petak, 10. septembra, boravio u posjeti centralnom izbornom štabu HDZ BiH u Mostaru i call centru HDZ BiH koji djeluje u sklopu štaba.

Nikša Prkačin je bivši hrvatski košarkaški reprezentativac, a nastupao je za Cibonu, Efes Pilsen, Panathinaikos. Akcija podrške kandidatkinji HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjani Krišto pod nazivom "Borjana 2010 za 2010-tu" je u punom jeku.

"Potpisi podrške dolaze iz svih krajeva širom Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i svijeta. Ova iskazana podrška dovoljno govori o tome kako su građani BiH svjesni činjenice da je Borjana Krišto, po svim svojim osobinama i vrijednostima prava osoba za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Građani širom BiH svjesni su i činjenice kako je Borjana Krišto jedina žena kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te da sukladno položaju i ulozi žena u životu, društvu i politici, žele da upravo Borjana Krišto bude osoba koja će, zajedno s predstavnicima druga dva konstitutivna naroda sjediti za pregovaračkim stolom i zagovarati prijeko potrebne ustavne reforme i jednakopravni položaj Hrvata u cijeloj BiH", navodi se u saopćenju iz HDZ BiH.

Dodaju kako Borjanu Krišto svojim potpisom podržava i Hrvatski rukometni klub Izviđač Mi Grupa iz Ljubuškog i Rukometna akademija Izviđač. Glasnogovornica HRK Izviđač Mi Grupa i Rukometne akademije Izviđač Marija Primorac izrazila je nadu da će kandidatkinja HDZ BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto očuvati interese Hrvata, poticati razvojne projekte i nastaviti podupirati sportske aktivnosti.