Novi osuđenik
0

I Miroslav Kutle "utekao" u BiH

SRNA
Miroslav Kutle
Miroslav Kutle
Miroslav Kutle, koji je u septembru pravosnažno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju "Gradski podrum", od prošle sedmice više nije u Hrvatskoj, nego u BiH.

Pošto se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu, prijeti mu pritvor i međunarodna potjernica, prenose hrvatski mediji.

Izdanje "Večernjeg lista" za BiH u današnjem broju je objavilo i fotografije na kojima se vidi kako Kutle izlazi iz mostarskog Kliničkog centra sa nalazima u kojima su mu, navodno, dijagnostifikovane srčane smetnje. 

Međutim, kako se navodi u tekstu, sudski vještak i kardiolog Josip Vincelj iz zagrebačke bolnice Dubrava, pregledavši medicinsku dokumentaciju iz Mostara, zaključio je da samo postoji sumnja u anginu pektoris i da Kutle može dolaziti na sudske rasprave.

Pravosnaćna presuda Kutli, iako mu nije uručena, postaće izvršna krajem sljedeće sedmice jer je u međuvremenu objavljena na oglasnoj ploči zagrebačkog Opštinskog krivičnog suda, saopštio je portparol suda Dražen Kevrić. 

Odluku kada će i u kojem zatvoru Kutle odslužiti kaznu zatim treba donijeti sudac izvršenja na zagrebačkom Županijskom sudu. 

Ako dokaže da ima i državljanstvo BiH, Kutle zatvorsku kaznu može izdržavati i u toj zemlji.