|

I ljekar banjalučkog kliničkog centra je pozitivan na koronavirus

I ljekar banjalučkog kliničkog centra je pozitivan na koronavirus
5
Dž. P.
21.3.2020. u 17:24
66
komentara
5

dijeljenja
I ljekar banjalučkog kliničkog centra je pozitivan na koronavirus UKC Banja Luka
Predsjednik Vlade Republike Srpske i komandant Kriznog štaba RS-a za vanredne situacije Radovan Višković na konferenciji za medije rekao je da je jedan ljekar u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka zaražen koronavirusom.
Dodao je da su poduzete sve preventivne mjere u Odjeljenju UKC-a u kojem je radio kako bi se ostali koji su bili u kontaktu s njim zaštitili.

"Također, osoba zaražena koronavirusom koja je iz Prijedora je na respiratoru u UKC RS", rekao je Višković.

Štab za vanredne situacije na današnjoj petoj sjednici donio je sljedeće zaključke:

"Zaključak o graničenju i zabrani kretanja osoba u Republici Srpskoj, zabranjuje se kretanje osobama sa 65 godina i više, zabranjuje se kretanje svim osobama na javnim površinama u periodu od 20 do 5 sati. Zabrana iz tačke 1. i 2. ovog zaključka ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, osobe kojima je neodožno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pripadnike agencije za praćenje zakona i organizacije koje vrše javna ovlaštenja, osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebama kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, osobe kojima Ministarstvo unutrašnjih poslova izda dozvolu za kretanje“, pojasnio je Višković.

On je dodao da će se nepoštivanje naredbe iz tačke 1 i 2. ovog zaključka kaznit prema važećim zakonskim propisima Republike Srpske.

"Za sprovođenje ovog Zaključka odgovorno je Ministarstvo unutrašnjih poslova i ovaj zaključak stupa na snagu od danas i u primjeni je do 31. marta 2020. godine. Također, donesen je Zaključak o ograničavanju okupljanja u vjerskim odredbama te je formiran tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije", kazao je Višković.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...