{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I dalje prijenos ovlaštenja s RS-a na BiH

F
27.6.2008. u 15:22
0
0
I dalje prijenos ovlaštenja s RS-a na BiH
0
I dalje prijenos ovlaštenja s RS-a na BiH
Predsjednik Srpske radikalne stranke RS-a Milanko Mihajlica izjavio je danas da predstoje dodatni pritisci na RS da prenosi svoja ovlaštenja na nivo BiH.
Smatra da se to vidi i u završnom dokumentu Vijeća za implementaciju mira u BiH i da treba pristupiti izmjenama Ustava BiH nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u pravcu dodatnog jačanja institucija BiH.

"Pred nama su novi pritisci vezano za izmjene Ustava BiH koji podrazumijevanju dodatne pristiske na RS u smislu jačanja BiH, a na njenu štetu“, rekao je Mihajlica na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Podsjetio je da su radikali RS-a iz toga razloga tražili da prije potpisivanja Skupština bude upoznata o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a ne nakon što je taj dokument potpisan.

Stoga je kao običnu farsu ocijenio najavu iz Skupštine RS-a da će 8. jula poslanicima tog zakonodavnog tijela biti prezentiran Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju bez mogućnosti da entitetski parlament bilo šta kaže o tome.

Mihajlica je kazao da se sve to kosi i s obećanjima vladajućeg SNSD-a da će zaustaviti daljnji prijenos ovlaštenja s RS-a na nivo BiH, dok u isto vrijeme predstavnici te stranke u vlasti preuzimaju obaveze iz Sporazuma koje govore o jačanju BiH.

Predsjednik SRSRS-a je, također, pozvao Vladu da ne potpisuje ugovor s austrijskim "Strabagom“ o izgradnji mreže autoputeva, dok se o tome ne izjasni Narodna skupština RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: