I dalje blokiran Zapadni prilaz Sarajevu

F
FENA
12.1.2010. u 08:01
0
2
I dalje blokiran Zapadni prilaz Sarajevu
0
I dalje blokiran Zapadni prilaz Sarajevu
Zbog poplavljenog kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na Zapadnom prilazu Sarajevu i preusmjeren starim putem preko Ilidže. Zbog poplava, u prekidu je saobraćaj i na regionalnom putu Hutovo-Ravno (u mjestu Vrutak).
Jutros od 6 sati, ponovo se saobraćaj u oba smjera na području Nemile preusmjerava sa magistralnog puta M-17 na stari put, kroz naselje Nemilu, saopćavaju iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok se na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava na mjestimičnu poledicu na kolovozu.

Posebno se izdvajaju putni pravci Sarajevo-Rogatica (prijevoj Romanija) i Glamoč-Mlinište. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, ponegdje i na svega 30-ak metara (M-16.4 Rostovo). Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Zbog odrona, otežano se saobraća putnim pravcem R-413 Vitovlje-Skender Vakuf. Zbog aktivnog klizišta, saobraćaj se na dionici M-5 Travnik-Donji Vakuf (u mjestu Gološ) odvija jednom trakom, naizmjenično. Također usporeno odvijanje saobraćaja, zbog vode na kolovozu, aktuelno je na putnim pravcima : M-6.1 Kolo-Studena Vrila (Tomislavgrad), M-14.2 Bosansko Grahovo-Strmica i M-16 Livno-Prisika.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta u Jošanici (Vogošćanska petlja), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: