Protest demobilisanih boraca
0

I dalje blokiran put Maglaj - Doboj

FENA
I dalje je, zbog protesta demobilisanih boraca, blokirana dionica M-17 Maglaj - Doboj.

Putnička vozila koriste alternativni put R-465 Zavidovići - Maglaj -Doboj. Iz istog razloga, blokirana je i dionica M-4 Karuše - Tešanj.

Na većini putnih pravaca u BiH saobraćaj se danas odvija nesmetano, bez vanrednih ograničenja.

U jugozapadnoj i centralnoj Bosni, kao i u Hercegovini pada kiša, a na planinskom prijevoju Makljen (Prozor - Gornji Vakuf) pada slabiji snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu. U ostalim krajevima za sada je suho, ali pošto je i u tim područjima najavljena promjena vremena, vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz. S obzirom da je vikend pred nama, u poslijepodnevnim satima očekuje se pojačan promet vozila na većini putnih pravaca u BiH.

Zbog radova na izgradnji nove dionice autoputa usporeno se saobraća na putnom pravcu Dobrinje - Kakanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. ....................................... M-14.1 Bosanska Dubica - Bosanska Gradiška (u mjestu Gornja Čatrnja), zbog izgradnje nadvožnjaka, obustavljen saobraćaj i preusmjeren na novoizgrađenu obilaznicu. M-16.4 Novi Travnik - Bugojno - zabrana za teretna vozila iznad 7,5 tona. M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje - zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. M-20 Gacko - Tjentište - na prijevoju Čemerno zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. R-429 Aleksina Međa - Grab, nastavljeni su radovi, a saobraćaj se odvija jednom trakom-naizmjenično. R-445 Semizovac - Ilijaš, sanacija mosta «Malešići» i dijela regionalne ceste R-445 s obje strane mosta (do 30.04.2009 god.) .............................................................. Na GP Brčko - Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko - Gunja ograničena je na 40 km/h, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.