{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Huseinu Topčagiću sankcije CIK-a

F
22.7.2010. u 13:39
0
1
Huseinu Topčagiću sankcije CIK-a
0
Huseinu Topčagiću sankcije CIK-a
Foto: Arhiv/SRNA
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas, razmatrajući predmete iz oblasti primjene zakona o sukobu interesa, donijela rješenje o izricanju sankcija Huseinu Topčagiću u skladu sa važećim zakonskim propisima.
Topčagiću je izrečena mjera nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine nakon počinjenog prekršaja tj. od 31. decembra 2009. godine i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM.

Utvrđeno je da je Husein Topčagić istovremeno obavljao funkciju vijećnika u Općinskom vijeću Gradačac i funkciju ovlaštenog lica i člana skupštine privatnog preduzeća "Gradačački sajam" d.o.o. Gradačac, koje je u 2009. godini sklapalo ugovore vrijednosti veće od 5.000 godišnje sa organima koji se finansiraju iz budžeta.

Centralna izborna komisija BiH danas je ovjerila prijavu kandidata Demokratskog narodnog saveza Dejana Prošića, a nakon isteka roka za prijavu kandidata za načelnika Općine Bosanski Petrovac/Petrovac, za potrebe održavanja prijevremnih izbora u toj općini zakazanih za nedjelju, 29. augusta 2010. godine.

Politička stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik je odustala od učešća na prijevremnim izborima za načelnika Općine Bosanski Petrovac/Petrovac i nije prijavila kandidata u predviđenom roku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: