Važno rasvijetliti slučaj
7

Hurtić posjetio Višegrad nakon napada na povratnike: Mnogo je kontradiktornosti o nasilniku

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je bio u posjeti Višegradu gdje je razgovarao sa predstavnicima lokalne vlasti o napadu na povratnike.
Hurtić je u izjavi za medije kazao kako je vrijeme da nadležni u RS ozbiljno shvate ovaj problem.

"Molim nadležne da ozbiljno shvate ovaj problem. Vrijeme je da shvate ljude koji žive na svojoj grudi bez obzira na nacionalnost. Ovaj slučaj će se zaključiti tako što osoba treba da bude iza rešetaka. Dobio sam informacije da je prije nekoliko dana dobio ljekarski i položio vozački, sada se neko vadi da ima epilepsiju. Ima mnogo kontradiktornosti", kazao je Hurtić.

Dodao je kako traži od Tužilaštva da do kraja "izgura" ovaj slučaj da bi u svim krajevima BiH ljudi živjeli normalno i bavili se svojim problemima.

Podsjećamo, iz PU Foča su kazali da je Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada i dalje jedini osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada.

Prodan je i 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada.