Dodatna aktivnost
21

Humanitarno udruženje "Ruku na srce": Akcija "10 životnih namirnica" u vrijeme epidemiološke krize

E. Sk.
Volonteri Udruženja "Ruku na srce" uvidjeli su potrebu da se dodatno aktiviraju u vrijeme trenutne epidemiološke krize koja je zahvatila i našu zemlju.

Upravo zato intenzivirat ćemo redovnu akciju Udruženja "10 životnih namirnica" koja za cilj ima prikupljanje i doniranje prehrambenih proizvoda slabijeg imovinskog stanja.

"Svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazimo, te da je kriza dodatno pogodila porodice koje su u stanju socijalne potrebe smatramo da ovime možemo barem malo ublažiti negativne posljedice. Prethodnog vikenda u sklopu ove akcije volonteri Udruženja pripremili su 10 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za porodice slabijeg imovinskog stanja. Pripremljene pakete na adresu porodica dostavit će kompanija A2B koja se kao i mnogo puta do sada dokazala kao društveno odgovorna kompanija i svoje usluge ponudila besplatno i na tome im veliko hvala", poručili su iz Udruženja.

Također, veliku zahvalnost izrazili su i Homework Hubu, njihovim prijateljima koji u vrijeme trenutne epidemiološke krize ne rade poštujući preporuke kriznih štabova, ali koji su ponovo našli način da doprinosu realizaciji akcija Udruženja "Ruku na srce".

Udruženje sa ovom akcijom nastavlja sve dok traje trenutna kriza i ovim putem sve one koji žele da doprinesu ovoj akciji pozivaju da im se priključe. Donacije za ovu akciju moguće je uplatiti na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank DD BiH, primalac: Udruženje "Ruku na srce", svrha uplate: Za akciju "10 životnih namirnica").

"Također, pozivamo Vas da se pridržavate naredbi i preporuka kriznih štabova kako bi što je moguće više smanjili širenje epidemije i tako sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svih nas", stoji u saopćenju Udruženja.