BiH
0

Humanitarni Zimski bazar 3. decembra u UNITIC-u

Sarajevo-x.com
Fondacija Ruke i srca koja pomažu će u subotu, 03. decembra 2011. godine, u Sarajevu u centru UNITIC od 12 do 17 sati, organizovati manifestaciju humanitarnog karaktera Zimski bazar 2011. Učesnici manifestacije će, između ostalih, biti predstavnici diplomatskog kora, nevladine organizacije i brojni drugi prijatelji Bazara koji će biti odlična prilika da se još jednom podsjetimo na bogatstvo različitosti koje nudi naš glavni grad.

Zainteresovani će moći probati specijalitete iz različitih zemalja: Danske, Hrvatske, Irana, Kanade, Koreje, Malezije, Meksika, Nizozemske, Norveške, Palestine, Poljske, Filipina, Švedske, Turske i Velike Britanije.

Zimski bazar je tradicionalna godišnja manifestacija koja služi prikupljanju sredstava za projekte fondacije Ruke i srca koja pomažu. Između ostalih, Fondacija kontinuirano provodi projekte podrške Pedijatrijskoj klinici Jezero, Dječijem domu Bjelave te Dječijem domu Egipat uz niz drugih aktivnosti kojima se pruža pomoć najmlađima kojima je ta pomoć potrebna.

Tokom prošlogodišnjeg Zimskog bazara, od prodaje hrane, pića i suvenira te uz podršku nekoliko partnerskih organizacija prikupljeno je oko 38.000 KM koje su donirane za obnovu biblioteke i čitaonice u Prvoj osnovnoj školi Ilidža.

Također, od dobrotvorne tombole koja je organizovana u sklopu prošlogodišnjeg Zimskog bazara prikupljeno je oko 3.000 eura za nabavku prenosnog iStat uređaja koji vrši analizu krvi u roku od dvije minute što će znatno smanjiti vrijeme potrebno za nalaze pacijentima Pedijatrijske klinike.

Puna cijena uređaja iznosi 7.500 eura te će se i na ovogodišnjem bazaru, putem tombole, prikupljati sredstva za nabavku ovog uređaja.