{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarni telefoni za pomoć u kupovini dva mobilna mamografa

F
1.10.2007. u 11:35
0
0
Humanitarni telefoni za pomoć u kupovini dva mobilna mamografa
0
Humanitarni telefoni za pomoć u kupovini dva mobilna mamografa
Humanitarni telefoni putem kojih građani Bosne i Hercegovine mogu donirati novac za kupovinu dva mobilna mamografa od danas će biti u funkciji. Brojevi telefona otvoreni su u okviru kampanje “Zagrljaj podrške” Asocijacije udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od karcinoma dojke u BiH.
Cilj kampanje je tokom oktobra skrenuti pažnju javnosti na probleme s kojima se susreću žene oboljele od ove zloćudne bolesti, kao i na značaj prevencije karcinoma dojke.

Humanitarni brojevi su: za korisnike BH Telecoma 090 291 002 (2 KM); za korisnike HT Mostar 092 890 800 (2 KM); za korisnike Telekoma Srpske i m:tela 1412 (1 KM). U cijenu poziva nije uračunat PDV.

Građani će, uključivanjem u kampanju “Zagrljaj podrške”, pomoći da se sakupi 250.000 KM koliko je potrebno za kupovinu dva mobilna mamografa kojima će se pomoći u ranoj detekciji ove bolesti u BiH, kada je izliječenje moguće i do 90 posto.

Rak dojke je najčešći oblik malignog oboljenja žena. U BiH svake godine od raka dojke oboli oko 1.300 žena, a umre ih oko 500. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, svaka osma žena je imala, ima ili će imati rak dojke.

Oktobar je mjesec podizanja svijesti o karcinomu dojke, te kao i svake godine Asocijacija udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od karcinoma dojke u BiH i Udruženje onkologa BiH pokreću edukativno-humanitarnu kampanju o raku dojke pod nazivom „Zagrljaj podrške“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: