Sakupljeno 220.000 KM
158

Humanitarni koncerti za Emira Buzu u Vogošći, ali i u Švedskoj

Klix.ba
Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda te je za njegovo liječenje do sada sakupljeno 220.000 KM, a otac Almir Buza se nada da će ostatak prikupiti na humanitarnim koncertima koji će biti održani u Vogošći i Švedskoj.

"Emir je trenutno u izolaciji. Sada se priprema apartman u kojem bi trebao biti naredne dvije sedmice, kada bi trebao početi drugi krug hemoterapija" kaže Almir Buza.

Prvobitni iznos liječenja bio je 168.000 eura, ali je do sada sakupljeno više od 200.000 KM.

"Do sada je u različitim akcijama sakupljeno blizu 220.000 KM. Hvala svim ljudima dobre volje koji su na različite načine pomogli da sakupimo ovaj novac", kaže Almir Buza.

Almir Buza je bosanskohercegovački muzičar koji je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama za druge, ali i na stotinama humanitarnih koncerata. Kolege nisu zaboravile njegovu dobrotu, tako da se širom BiH, ali i Evrope održavaju humanitarni koncerti i svirke.

Prvi u nizu bit će u četvrtak u Sportskoj Dvorani "Amel Bečković" u Vogošći. Na ovom humanitarnom koncertu nastupit će brojni muzičari: Jala Brat, Amar Gile, Armin Bijedić, Amel Ćurić, Semir Jahić, Mirza Selimović, Dj Dzalta, Anid Čušić, Ibro Bublin, Sara Jelaš, Elmedin Kadrispahić, Armin Dedić, Ruža Efendić, Elvedina Šehić, Armin Čohodar, Lejla Zahirović, Fatmir Sulejmani, Faruk Duran, Gori bend, Emrah Emšo i Lana Vukićević.

Dan poslije, 12. oktobra, muzičari će prikupljati sredstva za pomoć Emiru u Švedskoj. Naime, muzičari u Skandinaviji su organizirali nastup u klubu Dukat u Göteborgu. U Njemačkoj u Wasserburgu 13. oktobra humanitarnu svirku organizira i Alen Hrbinić s Mariom. U Beču će se 20. oktobra održati veliki koncert Enesa Begovića, Viki Miljković i Armina Bijedića, a organizator Semir Delalić je organizirao prikupljanje pomoći za devetogodišnjeg Emira.

"Hvala svim kolegama na pomoći. Srce mi je kao Amerika", kaže Almir Buza.

Organizacija Pomozi.ba je od 1. oktobra ustupila broj 17007 za liječenje malog Emira Buze. U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere, a pozivom na broj donirate dvije konvertibilne marke.