{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna utakmica za pomoć u liječenju djevojčice Amile Redžić

F
3.7.2007. u 12:30
0
0
Humanitarna utakmica za pomoć u liječenju djevojčice Amile Redžić
0
Humanitarna utakmica za pomoć u liječenju djevojčice Amile Redžić
Udruženje mladih općine Sapna 5. jula u Sapni organizira revijalnu fudbalsku utakmicu između "Humanih zvijezda" i "Veterana i javnih ličnosti općine Sapna", a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za troškove liječenja djevojčice Amile Redžić koja boluje od teške bolesti osteosarkoma, saopćeno je iz BMG Bosanske medijske grupe Tuzla.
Amila Redžić je rođena 10. januara 1997. godine u Tuzli. Prvi simptomi bolesti kod te djevojčice javili su se početkom augusta 2005. godine. Ljekari Ortopetsko-traumatološke klinike UKC Tuzla Amili Redžić su ustanovili maligno oboljenje – osteosarkomu. Odlukom konzilija UKC Tuzla Amila je prebačena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, a uvidom u dijagnostiku iz Tuzle zaključeno je da terapija ne može puno pomoći.

"U konsultaciji s ljekarima na Ortopetsko-traumatološkoj klinici KCUS-a i prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, djetetu je hitno amputirana lijeva noga do kuka da bi joj bio spašen život jer je bolest zahvatila i druge organe, " navodi se.

Iz BMG Bosanske medijske grupe Tuzla navode da se Amila Redžić osjeća puno bolje. "Amilino daljnje liječenje zahtijeva ogromna materijalna sredstva. Dosad je porodica imala pomoć i razumijevanje lokalne zajednice i za to su im zahvalni. Svi koji žele pomoći Amili Redžić novac mogu uplatiti na žiroračun:
Za uplate u eurima (€):
F56: Intermediary Bank:
DEUTSCE BANK AG FRANKFURT/M
BIC: DEUTDEFF

F57: Account with Institution:
/DE86500700100936272410
NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla


59: Beneficiary Customer:
/1529000007262
REDŽIĆ MUHAMED
SAPNA
BOSNIA AND HERZEGOVINA

Humanitarna fudbalska utakmica za pomoć Amili Redžić bit će odigrana u Sapni u 18 sati, a medijski sponzori su SapnaOnLine, Radio glas Drine, BMG Bosanska medijska grupa Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: