{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani

8.3.2013. u 14:55
1
0
Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani
1
Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani
Sa sastanka
U Općini Centar 7. marta 2013. godine, Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog Vijeća Centar je upriličio sastanak sa Džanom Golubić, direktoricom njemačke humanitarne organizacije Bosnien in Europe iz Stuttgarta te Mirjanom Jovanović - Halilović, direktoricom Javne ustanove Djeca Sarajeva.
Povod posjete je interes koji je iskazala Džana Golubić, koja sada živi u Njemačkoj ali je rođena u općini Centar, da pomenuta humanitarna organizacija finansira obnovu razrušenog objekta gdje je nekad bilo smješteno obdanište Razigrani dani, u ulici Patriotske lige broj 46.

Dopredsjedavajući Ajnadžić i Golubić su također tokom sastanka razgovarali i o konkretnoj saradnji Općinskog vijeća Centar i humanitarne organizacije Bosnien in Europe. Ovom prilikom je iznesena ideja o bratimljenju Općine Centar Sarajeva sa Općinom Wangen iz Stuttgarta. Ajnadžić je kazao da je ova ideja velika prilika za dobru saradnju ove dvije općine u budućnosti.

"Inicijativu za bratimljenje ću putem Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima proslijediti na usvajanje Općinskom vijeću Centar", kazao je Ajnadžić.

Ovom sastanku su također, u ime Općine Centar, prisustvovali i Velija Katica, vijećnik Općinskog vijeća, te savjetnica Aida Murtezić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: