Sastanak u Općini Centar
1

Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani

Klix.ba
Sa sastanka
Sa sastanka
U Općini Centar 7. marta 2013. godine, Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog Vijeća Centar je upriličio sastanak sa Džanom Golubić, direktoricom njemačke humanitarne organizacije Bosnien in Europe iz Stuttgarta te Mirjanom Jovanović - Halilović, direktoricom Javne ustanove Djeca Sarajeva.

Povod posjete je interes koji je iskazala Džana Golubić, koja sada živi u Njemačkoj ali je rođena u općini Centar, da pomenuta humanitarna organizacija finansira obnovu razrušenog objekta gdje je nekad bilo smješteno obdanište Razigrani dani, u ulici Patriotske lige broj 46.

Dopredsjedavajući Ajnadžić i Golubić su također tokom sastanka razgovarali i o konkretnoj saradnji Općinskog vijeća Centar i humanitarne organizacije Bosnien in Europe. Ovom prilikom je iznesena ideja o bratimljenju Općine Centar Sarajeva sa Općinom Wangen iz Stuttgarta. Ajnadžić je kazao da je ova ideja velika prilika za dobru saradnju ove dvije općine u budućnosti.

"Inicijativu za bratimljenje ću putem Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima proslijediti na usvajanje Općinskom vijeću Centar", kazao je Ajnadžić.

Ovom sastanku su također, u ime Općine Centar, prisustvovali i Velija Katica, vijećnik Općinskog vijeća, te savjetnica Aida Murtezić.