{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani

8.3.2013. u 14:55
1
0
Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani
1
Humanitarna organizacija iz Stuttgarta obnavlja vrtić Razigrani dani
Sa sastanka
U Općini Centar 7. marta 2013. godine, Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog Vijeća Centar je upriličio sastanak sa Džanom Golubić, direktoricom njemačke humanitarne organizacije Bosnien in Europe iz Stuttgarta te Mirjanom Jovanović - Halilović, direktoricom Javne ustanove Djeca Sarajeva.
Povod posjete je interes koji je iskazala Džana Golubić, koja sada živi u Njemačkoj ali je rođena u općini Centar, da pomenuta humanitarna organizacija finansira obnovu razrušenog objekta gdje je nekad bilo smješteno obdanište Razigrani dani, u ulici Patriotske lige broj 46.

Dopredsjedavajući Ajnadžić i Golubić su također tokom sastanka razgovarali i o konkretnoj saradnji Općinskog vijeća Centar i humanitarne organizacije Bosnien in Europe. Ovom prilikom je iznesena ideja o bratimljenju Općine Centar Sarajeva sa Općinom Wangen iz Stuttgarta. Ajnadžić je kazao da je ova ideja velika prilika za dobru saradnju ove dvije općine u budućnosti.

"Inicijativu za bratimljenje ću putem Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima proslijediti na usvajanje Općinskom vijeću Centar", kazao je Ajnadžić.

Ovom sastanku su također, u ime Općine Centar, prisustvovali i Velija Katica, vijećnik Općinskog vijeća, te savjetnica Aida Murtezić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: