BiH
0

Humanitarna akcija za porodicu Sejdinović

Sarajevo-x.com
U selu Rašljani u blizini Brčkog živi siromašna porodica sa sedam članova. Otac, 36-godišnji Osman ne radi, a porodica preživljava u desetak kvadrata prostora sa 350 KM mjesečno koje dobija kao dječiji dodatak za petero djece (Suad 4 godine, Suada 7, Hasana 9, Azra 13 i Osmana 14 godina)

Kako nemaju ni vode, a kućica u kojoj žive prokišnjava, firma "Mali Svijet" i forumaši Brčanske raje pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja pomoći porodici koja živi na području Brčko Distrikta, ali su se tamošnje opštinske vlasti oglušile o sve zahtjeve o njihovom stambenom zbrinjavanju.

Djeca su starosne dobi između tri i 14 godina, a po riječima njihove majke, veoma su dobri učenici, imaju i pohvale iz škole. Međutim, iako njihova najstarija kćerka Osmana, koja pohađa sedmi razred, želi ići u srednju školu, porodica nema novca da joj to omogući.

Svaka pomoć ovoj porodici bi dobro došla, a može se uplatiti kod Raiffeisen bank DD Bosna i Hercegovina, na ime Osmić Edina, adresa Jakova Mitrovca bb, Brčko Broj računa: 19600080964 IBAN: BA391611960008096406 SWIFT: RZBABA2S