BiH
0

Humanitarna akcija za djecu s posebnim potrebama

FENA
Humanitarna akcija "Dobrotom usrećimo drugoga", koja je započela 7. decembra, ima za cilj kupnju specijaliziranog kombija s platformom prilagođenog djeci s posebnim potrebama, a također, želi se osnovati i Udruga za obitelji koje imaju djecu s posebnim potrebama, kazao je čitlučki župnik fra Miljenko Mika Stojić.

Fra Miljenko je istakao kako je za sada zadovoljan odzivom na ovu akciju s obzirom da je započela prije par dana.

Fra Mika kaže kako se ovom akcijom želi učiniti ono što društvo trenutno ne može učiniti za tu djecu. Inače, župni ured Krista Kralja iz Čitluka je na poticaj učenika Srednje škole fra Slavka Barbarića odlučio pokrenuti spomenutu akciju.

Fra Mika je kazao kako su se ovoj akciji pridružile i osnovne škole u Čitluku, Čerinu i Međugorju. Također, akciju podržava čitlučki Općinski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača".

"Uputili smo i obavijesti preko župnih obavijesti i dekanatskog glasila. Želimo na taj način pomoći toj djeci, a i pokrenuti ljude i u drugim krajevima da se pomogne djeci s posebnim potrebama", ističe fra Mika.

Dobrotvorni prilozi mogu se uplatiti na račun Unicreditbank dd-Mostar : 3381202200656666. Također, u akciju za kupnju specijaliziranog kombija s platformom prilagođenog djeci s posebnim potrebama se može uključiti slanjem sms poruke na broj 063/888-40 čime se donira 1 konvertibilna marka.