"Spona" Sarajevo
0

Humanitarna akcija "Pomoć djeci Bijeljine"

Sarajevo-x.com
Humanitarna akcija "Pomoć djeci Bijeljine" na inicijativu Asocijacije studenata sarajevskog Fakulteta političkih nauka "Spona" bit će realizovana od ponedjeljka 22. septembra do četvrtka 25. septembra 2008. godine na svim fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

Adnan Bajrić iz "Spone" objašnjava da će se u okviru akcije, kojoj se mogu pridružiti i studenti i uposlenici sarajevskih fakulteta, prikupljati novac za djecu Bijeljine.

Po završetku prikupljanja novca i druge materijalne pomoći, studenti-učesnici akcije će kupiti osnovne dječije potrepštine te spakovati u paketiće koje će u subotu, 27. septembra organizovanim prevozom odvesti i podijeliti.

Tokom posjete, pored podjele paketića, planirano je da se sa djecom provede cijeli dan u obilasku Bijeljine, a na kraju će biti održan i historijski čas. Pored ovoga, bit će priređen i zajedniči iftar i druženje sa djecom.

"Ovom akcijom želimo pokazati da ova djeca u povratničkim mjestima nisu zaboravljena i da će se ova akcija nastaviti u Trebinju, Foči, Zvorniku,"poručuju humani članovi Asocijacije "Spona" iz Sarajeva.