{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Humanitarna akcija forumaša za pomoć Jasminu Hatiću

S
20.12.2010. u 14:09
0
4
Humanitarna akcija forumaša za pomoć Jasminu Hatiću
0
Ljudi dobre volje okupljeni oko foruma Sarajevo-x.com portala, Blogger.ba i grupe na Facebooku održat će u subotu, 25.12.2010. godine, humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za Jasmina Hatića iz Bijeljine. Štandovi i volonteri će u terminu od 10 do 16 sati biti postavljeni na četiri lokacije u Sarajevu: ispred BBI centra, ispred Ekonomskog fakulteta, ispred Katedrale i na Baščaršiji.


Sva prikupljena sredstva će biti proslijeđena dječaku Jasminu Hatiću iz Bijeljine. Jasmin je rođen 1992. godine u Bijeljini. Trenutno živi sa bakom Delvetom Ćosić, jer su ga roditelji napustili. S obzirom da je Jasminova baka slijepa, Jasmin se brine i za sebe i za nju. Od teških fizičkih radova je obolio od teške deformacije kičme i suženja grudnog koša. Ukoliko se ne operiše uskoro, posljedice bolesti bi mogle biti kobne po njegov život. Samo troškovi operacije u bolnici u Beogradu iznose 15.900 eura, a nakon toga Jasmina čeka i dug postoperativni tretman koji uključuje redovne posjete banjama. Osim toga, Jasmin i njegova baka nemaju ni najosnovnije stvari potrebne za život, te je svaka pomoć dobrodošla.

Ovim putem apelujemo na sve građane i sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos akciji i na taj način pomognu da Jasmin ozdravi i da živi jedan ljepši život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: