Zavod za izgradnju KS
13

Hulusić se oglasio nakon smjene: Smatrao sam da je neukusno trgovati imovinom Sarajeva

V. K.
Mirza Hulusić (Foto: D. S./Klix.ba)
Mirza Hulusić (Foto: D. S./Klix.ba)
Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku o smjeni direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirze Hulusića, povodom ostavke oglasio se i Hulusić te je komentirao ovu odluku.
U objavi na društvenim mrežama, Hulusić je potvrdio da je smijenjen s dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, ali je istakao da ni on ne zna mnogo više od onoga što je pisalo na samom rješenju o smjeni.

"Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru - dakle ništa", napisao je Hulusić.

[FBPOST]https://www.facebook.com/mirzahulusic/posts/3874651285960046[/FBPOST]

Ističe kako je smatrao da je neukusno trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima, a to je prostor.

"Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazloženje - smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima, a koji smo krvlju platili - prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti", navodi Hulusić.

Na kraju, Hulusić je naveo kako nije član niti jedne stranke.

"Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama unatrag, formalno (i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili - prostorom- da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs", zaključio je Hulusić.