{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hukić: Odrasli su krivi zbog ponašanja djece

F
12.11.2007. u 16:56
0
0
Hukić: Odrasli su krivi zbog ponašanja djece
0
Hukić: Odrasli su krivi  zbog ponašanja djece
Povodom učestalosti nasilja među maloljetnicima predsjednica nevladine organizacije "Djeca stubovi svijeta" Fatima Hukić uputila je otvoreno pismo javnosti.
"Možemo li odgovoriti na pitanje: Ko su huligani koji se između sebe tuku našim ulicama, školskim dvorištima, zlostavjaju slabije od sebe, koji rafalom pokose grupe svojih vršnjaka?

Čija su to djeca? Jesu li možda oni sa neke druge planete? Ogovor je vrlo jasan. To su naša djeca, odgajamo ih mi, roditelji, vjerske i obrazovne institucije, kao i mediji. Oni nisu rođeni kao huligani, rođeni su da budu dobro odgojena i obrazovana djeca, da budu nosioci prosperiteta za sebe i društvo u kome žive. Mi odrasli, vrlo često reći ćemo da su nam djeca najvažnija.!

Nažalost, veliki procenat naše djece, mi smo doveli na dno dna. Osjeća li iko grižnju savjesti, ili se samo zadovolji time, moje djete nije tu.
Ako danas tvoje nije tu nikad i nikad nemoj reći, moje neće biti tu, a i ako neće, sve su to naša djeca.

Razlog za njihovo ponašanje postoji. Razlog smo mi, odrasli koji smo do boli poremetili parametre vrijednosti u svijetu, koji svojim ponašanjem nimalo nismo dobri primjeri našoj djeci.

Kulminacija nedostatka odgoja su natpisi u štampi o neprimjerenom ponašanju parlamentaraca BiH, EU i Svijeta.
Možemo li nešto poduzimati ?

Svakako da možemo, ne samo da možemo, nego moramo. Moramo uključiti alarm, uputiti vapaj da se odgoju mora dati veoma značajno mjesto u društvu i da je odgoj najvažniji i najkomkleksniji zadatak čovječanstva a sve ostalo nadgradnja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: