O fotografiji pišu i u SAD-u
2.9k

Huffington Post: Poljubac Hrvatice i Srbina u Mostaru najhrabriji gest ikada

Klix.ba
Fotografija koja je izazvala veliku pažnju
Fotografija koja je izazvala veliku pažnju
Fotografiju na kojoj se mladić i djevojka u Mostaru ljube ogrnuti srpskom i hrvatskom zastavom prenio je i jedan od čitanijih američkih portala Huffington Post, koji je ovaj gest okarakterisao "najhrabrijim ikad".

Ova je fotografija prvo objavljena na sajtu Imgur, uz objašnjenje da su spomenuti mladić i djevojka hodali držeći se za ruke i ogrnuti svojim zastavama, obilježavajući zajedno sa ostalim učenicima 50. godišnjicu Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Kada je naišla pored njih jedna je starija gospođa pitala djevojku kako smije hodati pored Srbina, djevojka je odgovorila tako što ga je poljubila. Fotografiju je snimio mladićev prijatelj te je potom objavio na Imguru, odakle su je prenijeli brojni mediji u našoj regiji, a evo, došla je i do SAD-a, gdje je također izazvala oduševljenje.

Huffington Post prenosi i kako Koledž pohađaju učenici 40 različitih nacionalnosti te da je smješten u Mostaru, gradu u kojem su nakon rata podjele još u glavama ljudi. Mladić koji je postavio fotografiju na Imgur dodao je i kako je ona simbol nove generacije koja ne želi nastaviti rat koji se i dalje odvija u svijesti mnogih ljudi.