HTV emituje samo saopštenje za javnost

F
FENA
23.12.2008. u 11:47
0
4
HTV emituje samo saopštenje za javnost
0
HTV emituje samo saopštenje za javnost Foto: Ilustracija
Hercegovačka radio televizija (HTV) od danas će samo emitirati svoje saopštenje za javnosti, a druge njene djelatnosti bit će obustavljene, saopšteno je danas iz te televizijske kuće.
U saopštenju za javnost stoji da je HTV dovedena do propasti zbog nebrige i sramotnog odnosa vlasti prema toj televiziji na svim nivoima.

"Podle igre županijskih i federalnih ministara s isplatom proračunom osiguranih sredstava za medije kulminirale su ovih dana. Tomu pridodajemo već višegodišnju agoniju zvanu preuzimanje osnivačkih prava nad Hercegovačkom radio televizijom od tri županije i rješavanje ostalih statusnih pitanja", stoji u saopštenju za javnost HTV-a.

"Ispričavamo se našim gledateljima u čijoj službi je Hercegovačka televizija bila ovih deset godina svoga postojanja, a nebrigom onih koje smo birali će najvjerojatnije biti ugašena", ističu u HTV-u.

Također, iz te televizije svim gledateljima zaželjeli su sretne i blagoslovljene blagdane.

"Pogotovo sretne i blagoslovljene blagdane Božić, hidžretsku novu godinu i novu 2008. godinu želimo onima koji su nas doveli u ovakvu situaciju, uz želju da ni jednom za blagdane ne pomisle na našu sudbinu što bi im, možda, moglo zagorčati blagdanski ručak", dodaje se na kraju saopštenja HTV-a.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: