{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HSS o položaju Hrvata u BiH i ustavnim promjenama

F
4.6.2007. u 14:22
0
0
HSS o položaju Hrvata u BiH i ustavnim promjenama
0
HSS o položaju Hrvata u BiH i ustavnim promjenama
Predsjedništvo HSS-a BiH razmatralo je 1. juna, a Glavni odbor 2. juna ove godine, položaj Hrvata u BiH i najnovije inicijative oko reforme policije i promjene Ustava BiH, priopćeno je iz te stranke.
"I Predsjedništvo i Glavni odbor izrazili su krajnju zabrinutost političkim stanjem u BiH, ozbiljnim pogoršavanjem položaja Hrvata i njihovom ubrzanom političkom marginalizacijom", stoji u priopćenju.

Iz ove stranke ističu kako je povratak prognanih Hrvata gotovo prestao te da se nastavlja trajno iseljavanje, i to poglavito onih najmlađih i najsposobnijih.

"Predsjedništvo i Glavni odbor HSS-a BiH poziva sve hrvatske političke stranke da jasno daju do znanje da neće podržati 'travanjski paket ustavnih amandmana' ukoliko se u njemu ne korigiraju odredbe o entitetskom glasovanju, načinu izbora izaslanika u Dom naroda Parlamenta BiH i načinu odlučivanja u Domu naroda, jer te odredbe amandmana dovode Hrvate u potpuno neravnopravan položaj i oni postaju samo ukras parlamentarne demokracije.

Stoga HSS predlaže uređenje BiH na konsocijacijskom modelu. Tim novim ustrojem zagarantirano je ostvarenje suvereniteta konstitutivnih naroda na čitavom teritoriju na principima jednakopravnosti - pariteta.

"Hrvatska seljačka stranka BiH je kao jedna od najstarijih političkih stranaka u BiH spremna preuzeti inicijativu oko pripreme takvog prijedloga i okupljanja hrvatskih političkih stranaka u BiH i stoga poziva sve hrvatske političke stranke u BiH da se u ovom vrlo ozbiljnom trenutku okrenu zajedništvu i zajednički rade na dobrobit svog naroda i svoje domovine", stoji u priopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: