BiH
0

HSP BiH osudila napad na Budimira i Asića

FENA
Živko Budimir
Živko Budimir
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH oglasila se saopćenjem za javnost u kojem osuđuje sve napade na visoke dužnosnike i članove HSP-a BiH.

"Sinoćnji napad na predsjednika Federacije i potpredsjednika HSP-a Živka Budimira i zastupnika u parlamentu F BiH i sekretera glavnog stana HSP-a Željka Asića iznimno je brutalan i primitivan čin koji zaslužuje posebnu osudu HSP-a i cjelokupne javnosti u BiH", navodi se u saopćenju.

Istaknuto je, kako je predsjedniku Federacije Živku Budimiru u svadbenom salonu Maestral, gdje je nazočio proslavi početka zajedničkog života jednog mladog para, dok je plesao sa svojom suprugom, prišao čovjek koji mu je prijetio smrću.

"Kako bi napadač prestao sa svojim agresivnim nastupom i divljačkim prijetnjama, reagirao je glavni sekretar HSP-a Željko Asić. Asić nije dopustio da napadač prijeti prvom čovjeku Federacije i generalu HV-a i HVO-a, a to je očito dodatno isprovociralo napadača i njegovo društvo. Važno je napomenuti kako je Željko Asić u svatovima bio sa svojom majkom, suprugom i četvero maloljetne djece. Kada je odlučio napustiti svatove, Asića je ispred svadbenog salona s leđa napala grupa od desetak pojedinaca. Udarali su čovjeka koji je samo pokušao zaštiti svoju obitelj i predsjednika Federacije BiH", navodi se u saopćenju.

Također, navodi se kako predstavnici HSP-a BiH čine i činit će sve da BiH postane pravna država i zemlja tri jednakopravna naroda, te kako nikada neće prodati hrvatskog čovjeka iz kojeg god kraja BiH on dolazio.