{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HSP BiH izlazi na izbore, imat će i kandidata za Predsjedništvo BiH

F
30.5.2014. u 08:09
2
6
HSP BiH izlazi na izbore, imat će i kandidata za Predsjedništvo BiH
2
HSP BiH izlazi na izbore, imat će i kandidata za Predsjedništvo BiH
Predsjedništo Hrvatske stranke prava BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu jednoglasno je odlučilo kako će ta stranka na predstojećim Općim izborima izaći na svim nivoima zakonodavne vlasti te će imati i svog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
"Spremni smo izaći na izbore samostalno na svim nivoima i ponuditi političku matricu mimo učmale psihe HDZ-ova koji unutar jedne te iste političke matrice raznim podvalama samo zadržavaju stanje destrukcije koje im omogućuje daljnji ostanak na vlasti. Svjesni smo kako ostanak na vlasti HDZ-ova podrazumijeva i daljnje pljačkanje običnog naroda i daljnje devastiranje javnih dobara. Zato HSP BiH kao jedina alternativa takvoj politici ima važnu ulogu jer jedino HSP ima snage i unutarnje energije napraviti jedan značajan iskorak naprijed", navodi se u priopćenju iz HSP-a BiH.

Na sjednici Predsjedništva odlučeno je kako će se za nekoliko sedmica održati proširena sjednica Glavnoga stana na kojoj bi se donijele odluke bitne za izborni proces. Na toj sjednici bi se trebali utemeljiti u kantonalni izborni štab koji bi trebao biti "žila kucavica" cijelog izbornog procesa stranke i koji bi trebalo da vode istaknuti dužnosnici stranke.

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić na sjednici izvijestio je kako je obavio razgovore i s predsjednikom HDZ-a 1990 Martinom Ragužom i s predsjednikom Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Božom Ljubićem. U razgovoru s njima prenio im je stavove HSP-a BiH u vezi političke situacije u BiH, te u vezi moguće saradnje na sljedećim izborima.

"Pored toga, HSP BiH je već potpisao izbornu saradnju s HSP dr. Ante Starčević Herceg-Bosne, koja je članicom HNS-a BiH, te s Autohtonom HSP. Isto tako, postignuta je načelna suradnja s Hrvatskom čistom strankom prava BiH, Hrvatskom narodnom zajednicom, HSS-om Stjepana Radića, Posavskom strankom, Demokratskom dekaloškom strankom kao i još nekim strankama u svezi izborne saradnje i zajedničkoga izlaska na izbore.

Nadamo se kako ćemo okupiti jednu značajnu političku frontu za promjene, a ako ovome još dodamo kako imamo potporu i nekih sindikalnih udruga, koji s HSP BiH imaju korektnu saradnju još dok je HSP BiH bio u kantonalnim vladama od 2006. do 2010. godine, onda je slika potpuna i daje za povjerovati da će to biti jaka politička snaga", stoji u saopćenju.

Na kraju sjednice je konstatirano kako su institucije vlasti na svim nivoimaa zakazale kada su u pitanju poplave. Iako je s druge strane iskazana velika želja običnih ljudi za pomoć nastradalima praktično su se i tu pojavile određene nepravilnosti.

"Isto tako pojedine političke stranke i pojedinci na vlasti žele ovo stanje iskoristiti u osobne promocije. Smatramo kako se stradalima treba pomoći na način da bar donekle nadiđu ovakvo stanje i da im se omogući povratak na posao kako bi mogli sami živjeti od svoga poštenoga rada", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: