{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HSP BiH Đ-J traži da općine s hrvatskom većinom u RS-u budu posebna regija

F
6.4.2007. u 14:05
0
0
HSP BiH Đ-J traži da općine s hrvatskom većinom u RS-u budu posebna regija
0
HSP BiH Đ-J traži da općine s hrvatskom većinom u RS-u budu posebna regija
Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić pokrenula je inicijativu da se općine Bosanski Brod, Derventa, Bosanski Šamac i Modriča izdvoje iz Republike Srpske.
Tu nije riječ ni o kakvoj razmjeni teritorija već to može biti posebna regija ili provincija s hrvatskom većinom kako je to i bilo prije rata, izjavio je danas u Mostaru predsjednik HSP-a BiH Đapić-dr.Jurišić Zvonko Jurišić.U ovu inicijativu uklljučen je i hrvatski savjetnik za vanjsku politiku Mate Granić.


Jurišić ističe prije svega da je u spomenutim općinama i prije rata živjelo većinsko hrvatsko stanovništvo, da su velike nepravde učinjene nesrbima te da je počinjen genocid nad Hrvatima i Bošnjacima i da ni po pravu to područje ne može pripadati srpskom entitetu.


Jurišić je kazao kako će njihova stranka tu ideju pokušati provesti otvaranjem paketa novih pregovora i razgovora oko ustavnih promjena koje moraju uključivati u teritorijalni preustroj zemlje.


Predsjednik HSP Đ-J dodaje da su toj ideji veliku potporu dali i vjerski poglavari. Također, Jurišić je kazao kako ga začuđuje izjava čelnika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića da se zauzima za ostanak Posavine u RS-u, koji istodobno brani hrvatske nacionalne interese.


Ovim povodom HSP BiH Đapić. dr. Jurišić je najavila okrugli stol "Posavina spaljena i raseljena zemlja" koji će održati 11. travnja u Odžaku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: