BiH
0

HSP Đapić-dr.Jurišić uputio podršku obiteljima stradalih u Srebrenici

FENA
Hrvatska stranka prava (HSP) Đapić-dr. Jurišić oglasila se priopćenjem za javnost u kojem ističe bezrezervnu potporu obiteljima stradalih u Srebrenici, koji su se organizirali kroz Inicijativni odbor za iseljenje iz Srebrenice.

U HSP-u Đapić-dr.Jurišić Daytonski sporazum smatraju prijelaznim rješenjem do pravednog i učinkovitog ustroja BiH, te drže kako je nakon presude Međunarodnog suda pravde u Haagu ukidanje entiteta neupitno, stoji u priopćenju.

"Novo ustavno uređenje BiH mora sve narode u BiH staviti u jednakopravni položaj na cijelom teritoriju države, a Daytonsku ustroj ni u kojem slučaju ne može i ne smije biti polaznica za nove pregovore i dogovore, jer bi to značilo potvrdu isplativosti etničkog čišćenja Hrvata i Bošnjaka od strane ratnih zločinaca", navodi se u priopćenju.

Iz HSP-a Đapić-dr. Jurišić su upozorili na nelogičnost presude Međunarodnog suda pravde u kojoj Srbija nije izravno odgovorna za ratne zločine i genocid u BiH.

Također, iz HSP-a Đapić-dr. Jurišić zatražili su od visokog predstavnika da hitno pokrene razgovore sa svim bitnim i relevantnim čimbenicima u BiH, te s istaknutim stranim diplomatima u BiH o načinu izdvajanja Srebrenice iz Republike Srpske.