{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatsko zajedništvo ne želi blokirati uspostavu Vijeća mnistara BiH

F
8.2.2007. u 15:02
0
0
Hrvatsko zajedništvo ne želi blokirati uspostavu Vijeća mnistara BiH
0
Hrvatsko zajedništvo ne želi blokirati uspostavu Vijeća mnistara BiH
"Hrvatsko zajedništvo ne želi blokirati uspostavu Vijeća ministara. Dapače, konstruktivnim pristupom i maksimalnom fleksibilnošću doprinijeli smo da dođe do političkog dogovora", stoji u priopćenju za javnost iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskog zajedništva.
"Naravno, pri tome, imamo uvijek u vidu rezultate izbora i izraženu volju naroda. Ne pristajemo ni na kakav diktat niti tražimo da nam netko nešto dadne, već težimo postizanju političkog dogovora s ostalim strankama.

Napominjemo da dogovor o hrvatskim pozicijama zamjenika ministara u Vijeću ministara nije postignut. Naš prijedlog bio je da se četiri hrvatske pozicije rasporede ravnomjerno na dvije hrvatske koalicije potpisnice sporazuma o parlamentarnoj većini. U tom smislu predsjednik koalicije Hrvatsko zajedništvo ranije je razgovarao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH gospodinom Nebojšom Radmanovićem i mandatarom Vijeća ministra gosp. Nikolom Špirićem. Također je jučer poslao i pismo gosp. Špiriću, gosp, Radmanoviću i gosp. Silajdžiću (članovima Predsjedništva BiH iz stranaka koje čine parlamentarnu većinu).

S obzirom na to da su aktivnosti i procedure oko uspostave Vijeća ministara dovedene pred kraj, smatramo da se može pristupiti izboru svih ministara i svih zamjenika koji su prošli provjere. Također smatramo da se može pristupiti izboru po jednoga zamjenika u Vijeću ministara iz reda Hrvata, a da se izbor dva zamjenička mjesta do daljnjega odgodi dok se ne postigne politički sporazum", stoji u priopćenju iz Hrvatskoga zajedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: