|

Hrvatsko ministarstvo: Presuda Glavašu nije pravomoćna

Hrvatsko ministarstvo: Presuda Glavašu nije pravomoćna
0
F
FENA
14.1.2015. u 19:38
7
komentara
0

dijeljenja
Hrvatsko ministarstvo: Presuda Glavašu nije pravomoćna Branimir Glavaš
Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa obavijestilo je u srijedu pravosudna tijela Bosne i Hercegovine o ukidanju pravomoćne presude Branimiru Glavašu, čime se otvara mogućnost da on izađe na slobodu.
U Ministarstvu pravosuđa su potvrdili da su u srijedu od zagrebačkog Županijskog suda zaprimili odluku Ustavnog suda i dopis u kojem ih obavještava da osuđujuća presuda Glavašu nije pravomoćna. Ministarstvo je o tome odmah izvijestilo nadležna pravosudna tijela Bosne i Hercegovine, u kojoj Glavaš služi zatvorsku kaznu.

Glavaš kaznu služi po pravomoćnoj presudi koju je Ustavni sud ukinuo u ponedjeljak 12. januara i njegovi odvjetnici očekuju da se do pravomoćnosti pusti na slobodu.

Ustavni sud ukinuo je presudu Branimiru Glavašu u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. i od Vrhovnog suda zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Nakon što je kaznu od osam godina zatvora potvrdilo i pravosuđe u BiH, gdje je odlučio odslužiti zatvor, Glavaš je do sada odslužio tri petine zatvorske kazne čime je stekao pravo na izvanzatvorske pogodnosti koje je, po pisanju medija, počeo koristiti prošlog vikenda pa u ćeliju dolazi samo prespavati.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...