|

Hrvatsko ministarstvo: Nismo donijeli odluku o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

Hrvatsko ministarstvo: Nismo donijeli odluku o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori
8
S
SRNA
22.7.2019. u 16:02
49
komentara
8

dijeljenja
Hrvatsko ministarstvo: Nismo donijeli odluku o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori Ilustracija: Shutterstock
Vlasti u Hrvatskoj tvrde nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.
"Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenske delegacije Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada", istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

U ovom ministarstvu su istakli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u augustu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenska strana u septembru 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno informisana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena definitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...