|

Hrvatski ministar: Imamo dokumente da je JNA provodila ekshumacije kod Vukovara

Hrvatski ministar: Imamo dokumente da je JNA provodila ekshumacije kod Vukovara
4
F
FENA
18.11.2019. u 21:08
15
komentara
4

dijeljenja
Hrvatski ministar: Imamo dokumente da je JNA provodila ekshumacije kod Vukovara Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske Tomo Medved rekao je u ponedjeljak kako Vlada posjeduje dokumente koji dokazuju da je bivša JNA provodila ekshumacije žrtava na vukovarskom području iz primarnih u sekundarne grobnice, pa su od Srbije zatražene konkretne informacije o tome koje bi pomogle otkrivanju nestalih.
"Vlada i Ministarstvo branitelja posjeduju dokumente koji jasno, precizno i nedvosmisleno ukazuju da je srpska vojska nakon okupacije Vukovara provodila ekshumacije na ovom području, imamo jasne pokazatelje. I to nisu bile paravojne formacije, to je bio djelatni sastav srpske vojske", poručio je Medved iz Vukovara, prenosi Hina.

Rekao je da je putem Ministarstva vanjskih poslova u posljednjih nekoliko mjeseci srbijanskih vlastima upućeno nekoliko konkretnih zahtjeva i protokola s jasno definiranim datumima kada su dužnosnici JNA provodili ekshumacije iz primarnih u hrvatskim vlastima nepoznate sekundarne grobnice.

Od Srbije traže da dostave "konkretne pokazatelje o konkretnim postupanjima konkretnih imena", koji bi pomogli pronalasku posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila koji su nakon pada Vukovara nestali na ovom području, a kojih je ukupno 386 sa šireg vukovarskog područja od ukupno nestale 1872 osobe u Domovinskom ratu.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...