{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a

F
4.10.2007. u 13:09
0
0
Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a
0
Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a
Klub hrvatskih delegata Vijeća naroda Republike Srpske smatra da je neustavna skupštinska odluka kojom će predsjednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić obavljati neodložne poslove iz nadležnosti predsjednika RS-a, te protivi se raspisivanju izbora i za potpredsjednike RS-a.
Predsjednik ovog kluba Tomislav Tomljanović izjavio je novinarima u Banjoj Luci da i Centralna izborna komisija BiH ne može iznijeti argumente da se moraju raspisati i izbori za dvojicu potpredsjednika zajedno sa izborom novog entitetskog predsjednika.

"Da bi se to uradilo mora se proglasiti prestanak mandata izabranom predstavniku, a u Izbornom zakonu se ne može naći nijedna pretpostavka za prestanak mandata aktulenim potpredsjednicima RS-a", kazao Tomljanović precizirajući da se stoga mogu raspisati samo novi izbori za predsjednika RS-a.

Klub hrvatskih delegata je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci razmatrao i Informaciju o radu MUP-a RS-a u prvih šest mejseci ove godine, te postavio pitanje zastupljenosti nesrpskih kadrova u entitetskoj policiji.

Nakon razmatranja Informaciju o izgradnji zgrade entitetske vlade, ocijenili su da se u taj projekat trebalo ući tek nakon dobijanja saglasnosti Skupštine RS-a.

"U taj posao se, međutim, ušlo obrnuto", kazao je Tomljanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: