{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a

F
4.10.2007. u 13:09
0
0
Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a
0
Hrvatski delegati protiv raspisivanja izbora i za potpredsjednike RS-a
Klub hrvatskih delegata Vijeća naroda Republike Srpske smatra da je neustavna skupštinska odluka kojom će predsjednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić obavljati neodložne poslove iz nadležnosti predsjednika RS-a, te protivi se raspisivanju izbora i za potpredsjednike RS-a.
Predsjednik ovog kluba Tomislav Tomljanović izjavio je novinarima u Banjoj Luci da i Centralna izborna komisija BiH ne može iznijeti argumente da se moraju raspisati i izbori za dvojicu potpredsjednika zajedno sa izborom novog entitetskog predsjednika.

"Da bi se to uradilo mora se proglasiti prestanak mandata izabranom predstavniku, a u Izbornom zakonu se ne može naći nijedna pretpostavka za prestanak mandata aktulenim potpredsjednicima RS-a", kazao Tomljanović precizirajući da se stoga mogu raspisati samo novi izbori za predsjednika RS-a.

Klub hrvatskih delegata je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci razmatrao i Informaciju o radu MUP-a RS-a u prvih šest mejseci ove godine, te postavio pitanje zastupljenosti nesrpskih kadrova u entitetskoj policiji.

Nakon razmatranja Informaciju o izgradnji zgrade entitetske vlade, ocijenili su da se u taj projekat trebalo ući tek nakon dobijanja saglasnosti Skupštine RS-a.

"U taj posao se, međutim, ušlo obrnuto", kazao je Tomljanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: